«

»

Aug 02

Waze perkenal fungsi baharu

waze
Salam sejahtera buat semua ,
Musim raya masih hangat , esok lusa jalanraya pastinya penuh sesak dengan kenderaan menuju destinasi masing-masing .. almaklumlah .. ahad ini sudah ada sahabat kita yg sudah mula bekerja kembali setelah lama bercuti berhari raya .. ada juga yang akan mula bekerja isnin nanti..

Kesesakan jalanraya memang amat memenatkan .. apa kata kita bertukar kepada waze kerana dengan waze kita dapat melihat dan mengenalpasti di mana ada kesesakan dan boleh mencari jalan lain sebagai alternatif ..

GOOGLE telah mengemaskini aplikasi Waze milik mereka melalui versi Waze 3.8 untuk iOS dan juga Android yang menyertakan beberapa fungsi baru, di samping memberikan nafas baru kepada bahagian profil.Waze 3.8 dilihat memudahkan pengguna untuk berkongsi lokasi ketika ingin anda ke sesuatu lokasi bersama-sama rakan dan ahli keluarga anda.Perkara ini sekali gus memudahkan anda memberitahu berkenaan masa yang diambil oleh anda untuk tiba ke destinasi, di samping Waze akan turut menawarkan kemaskini berkaitan kesesakan jalan raya kepada mereka yang anda kongsi lokasi.

Di samping itu, pihak Waze turut dilihat hadir dengan kemaskini bahagian profil, dan memudahkan pengguna untuk menambah rakan-rakan baru menggunakan nombor telefon.

Bagi anda yang menggunakan Waze, boleh mengemaskini aplikasi anda kepada Waze 3.8 sekarang dan menggunakan beberapa fungsi yang dibawakan olehnya.