«

»

Nov 08

Tutorial AFD [ adsense for domain ] – 1

Salam sejahtera buat semua ….

Bagaimana income adsense anda hari ini ? .. he he pasti berbaloi baloi kan ?
Bagi yang masih belum dapat seperti yang di impikan jangan putus asa .. teruskan usaha..

Ok back to da topic..

hari ni kita akan mula tutorial bahagian yang ke 7 / chapter 7 iaitu berkaitan dengan AFD ( adsense for domain ) … Terus terang aku nak bagiau .. Sebenarnya aku lebih suka dengan AFD berbanding AFC … banyak sebab membuatkan aku lebih suka AFD … kita cerita lain kalilah sebab kalau aku nak cerita hari ni mybe 3 hari 3 malam baru habis.. he he ..

Ok ! , AFD .. seperti yang aku telah sampaikan mula2 dulu … kita tak perlu web/blog .. apa yang kita perlukan hanya domain sahaja …

Ada beberapa tips untuk mendapatkan nama domain yang baik untuk kita dapat income besar dalam AFD .. nama domain amat mempengaruhi kerana seperti yg telah aku terangkan dulu … nama domain tu la yg menentukan iklan yang keluar dalam tu .. dan nilai iklan tu bergantung pada nama domain tuh …

Setakat ni .. boleh ikut lagi ? sapa tak paham sila angkat tangan yer… ;-) ..

Ok .. bab pemilihan nama domain pulak… ada banyak cara sebenrnya… lain orang lain cara ..  tapi tujuan tetap sama iaitu untuk mendapatkan domain yang HPK ( High Paying Keyword ) jadi setiap view dan klik yang di terima mahal la harganya dan bila mahal.. tinggila earningnya..

Kita akan rungkai satu persatu kaedah untuk mendapatkan domain yang HPK ..

Ok , ada beberapa laman web/blog yang tawarkan list HPK .. tak caye boleh google keyword “HPK for adsense ” .. ribuan blog/web akan muncul menawarkan list untuk keyword-keyword yang HPK .. namun sejauh mana kebenarannya .. cuba la sendiri…

Tips mendapatkan nama domain … bersambung…. sabau ea… ada keje jap nak settle..

sekian ..

GuruCyber says:

Bukan nak stop… dah stop pon… hehe kena buat adsense for content la sekarang ni…

wan says:

huhuhu..bru nk stat wat adsense for domain…cek2 dlam adsense..adsense dh nk stop afd lak….sedihnya…

Ilmu Komputer says:

Nice Site and article

Looked back at
http://adie-konoe.blogspot.com/

GuruCyber says:

AFD lebih besar earning dari AFC … jom belajar sama-sama

Aizat says:

aku dah kne band ler camne nak buat bro nak nangis cikit huhu TT AFD xpernah tau plak kne blaja nie..

GuruCyber says:

Domain free tak tak boleh guna…

jinggo says:

Salam… Domain apa yang free.. co.cc dah tak boleh guna… Afd masih terima domain free ker? Free domain apa yg afd terima?

GuruCyber says:

Baik cik yana buat sendiri dulu… banyak tutorial kat sini… apa2 hal boleh tanya…

yana says:

camna nk buat adsense for domain nie…blh kne ban kn2??? bro blh tlg buatkn utk sy??? sy newbie…:P

GuruCyber says:

Masa nak apply tak payah masukkan blog….. apply guna docstoc … kalau nakj guna blog jugak .. pastikan blog 100% dalam english ..

muse says:

gua dah apply adsense ni bro tapi x dpt2 gak ler. kalau lu ada masa tlg ler tgk2kn blog gua ni ape masalahnya ntah.

GuruCyber says:

betul la tuh .. he he .. otai sudah mai …

kie says:

mmm..bagi aku adsense bergantung kepada cara kau orang letak ad tu..biar kena pada tempat..jgn terlalu bnyk nanti org muak..biar simple.

jom tengok blog aku..

dalam sehari boleh..la, sikit2 tapi yg penting ade yg klik.
yang mana satu high paying..bagi aku.car insurance quote..satu kali klik pung dah berbaloi baloi…

http://todayscar.blogspot.com

wan says:

free domain?boleh bagitahu?hehe….

GuruCyber says:

Semua Free …

shaeis says:

ia kne bayar ke kalau nak apply bnde ni smua…?

kOtAk^mAgiKa says:

Ada tanya gurucyber dkt ruangan Masalah Adsense pasal AFD nie..sbb dah buat smlm..Adsense pon dah verify dah lepas 2 jam apply AFD..guna free domain ja..

gabanMorka says:

AFC, AFF, AFS semua aku dah apply..tapi masih belum nampak lagi hasilnya dan still belajar lae

AFD? nanti tgu insya Allah.hehe