«

»

Oct 12

Tips Promosi Hangat Masa Kini..

Salam sejahtera buat semua …

Erm.. rasa kering idea pulak nak berkongsi tentang adsense .. tapi mengenangkan sahabat setia gurucyber sedang menanti post tentang adsense maka diperah juga otak pada malam ni untuk penuhi permintaan para sahabat semua ..

Orait ! .. dari dulu lagi kita dah tau .. nak berjaya dalam apa jua bidang dalam internet ni adalah TRAFIK ! .. So , untuk mendapatkan trafik yang terus menerus bukanlah satu perkara yang mudah namun jika kena caranya ia tidaklah begitu sukar .. perh !! .. ayat berputar-putar pulak rasanya..

Ok , salah satu cara nak tingkatkan trafikyang saya nak kongsi hari ni ialah dengan joint komuniti blogger .. Di alam maya ini banyak komuniti blogger telah diwujudkan oleh mereka-mereka yang prihatin dan sedikit sebanyak ia memberi manfaat besar kepada kita sebagai seorang adsense player .. Contoh paling dekat dan sedang saya ujicuba sekarang adalah apesal.com .. baru seminggu saya joint komuniti ini dan sedang melihat trafik yang terhasil dari komuniti ini ..

Sebelum ni saya joint komuniti lain iaitu GengBlogger namun ia selalu down menyebabkan saya beralih arah ker apesal.com pula.. Kat bawah ni adalah contoh ads dari apesal.com.. yang mana bila ada sahabat visitor klik ads tersebut ia akan dibawa ke apesal.com .. sebagai balasan apesal.com akan membawa 3 visitor ke blog ini semula.. Amacam ,ok tak ? .. jom la joint .. free jer.. dan tak banyak kerenah .. Ops , sebelum terlupa.. bagi mereka yang nak tarik trafik untuk blog english ( adsense ) .. joint lah komuniti dalam bahasa inggeris .. InsyaAllah trafik akan meningkat .. sekian .. kalau suka perkogsian ini.. jom pakat klik ads di bawah .. pilih la cerita mana yang berkenan ..