«

»

Nov 11

Tinggalkan jejak disini untuk tingkatkan PR blog

Salam sejahtera buat semua…

kepentingan backlink kepada blogAlhamdulillah , selesai sudah beberapa perkara penting yang perlu diselesaikan segera.. bagi saya .. semua perkara adalah penting cuma ada yang penting segera dan ada yang penting tak segera .. so , saya akan cuba selesaikan yang penting segera dahulu… ermm.. melalut kelain pulak dah..

Ok .. rindu la pulak dengan semua sahabat gurucyber.. Hari ni saya nak kongsi dengan anda semua tentang Tinggalkan jejak disini untuk tingkatkan PR blog . 

PR ni ada dua jenis .. pertama PR domain dan yang kedua adalah PR post .. maksud PR ? masih ada yang tak tau ker ?? .. he he gurau jer.. PR ni singkatan bagi Page Rank .. kira PR ini adalah penarafan yang diberikan oleh google terhadap sesebuah blog berdasarkan beberapa kriteria yang dinilai.. Apakah yang dinilai ?.. erm sebenarnya ia menjadi rahsia bagi google dan kita hanya mampu teka je la..

Hasil tekaan para blogger antaranya adalah kualiti sesebuah blog,jumlah unik visitor setiap hari , jumlah backlink blog tersebut , umur blog dan pelbagai lagi..

Ok , apa yang saya perhatikan , para blogger hari ini lebih suka meninggalkan jejak mereka di shoutmix atau cbox … memang amat bagus untuk visitor kembali ke blog kita .. namun beberapa perkara telah disia-siakan iaitu backlink ke blog telah disia-siakan .. walhal salah satu faktor untuk meningkatkan PR blog kita adalah backlink…

Backlink walaupun telah menjadi perkara kedua selepas post yang berkualiti namun tetap penting untuk meningkatkan PR blog.. bagaimana caranya ? .. mudah sahaja .. Tinggalkan jejak kita beserta link back/url blog  ke blog kita pada komen setiap post blog yang kita lawati.. lebih bagus sekiranya blog tersebut related dengan blog kita .. cth blog kita berkisar tentang komputer maka kita lawatlah blog tentang komputer dan tinggalkan komen disitu beserta link back ke blog kita ..

Petua yang kedua adalah carilah blog yang PR nya tinggi … atau telah mempunyai PR untuk mempercepatkan lagi peningkatan PR blog kita sendiri ..

Untuk pengetahuan sahabat … PR bagi domain gurucyber.net adalah PR3 .. jadi jangan lepaskan peluang anda dengan meninggalkan jejak anda disini .. ingat , tinggalkan dibahagian komen blog ini.. bukan di shoutmix sahaja..

Sila semak PR blog anda disini : http://www.prchecker.info/check_page_rank.php

page rank blog gurucyber.neterm.. saya fikir cukup setakat ni dulu tentang Tinggalkan jejak disini untuk tingkatkan PR blog .. 

Jika ada apa2 pertanyaan silakan di bahagian komen atau di shoutmix kat sebelah tu…

sekian…

You could definitely see your expertise in the work you write.

The world hopes for even more passionate writers such as you who
are not afraid to say how they believe. At all times go
after your heart.

Web2Disk- Web Site Downloader for Windows says:

Hi! Someone in my Facebook group shared this website
with us so I came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
Superb blog and outstanding design.

Heya! I understand this is sort of off-topic however I needed to
ask. Does managing a well-established website like yours require a large amount of work?

I’m brand new to operating a blog but I do write in my journal everyday. I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and feelings online.
Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring bloggers.
Appreciate it!

Do you mind if I quote a few of your articles as long
as I provide credit and sources back to your
site? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my visitors
would certainly benefit from a lot of the information you
present here. Please let me know if this okay with you.

Thank you!

nizarazu says:

pr yang tinggi..congrats~

husna says:

hello,singgah sini..hee

Phantom1 says:

Jejak blog saya pulak…hehehehe

sheda argos says:

singgah sini hihi

Salleh says:

Budak baru lagi ni, mintak tolong ajarkan kalau salah oke.

eintan says:

meninggalkan jejak…wohooo..=)

GuruCyber says:

owh camtu pulak.. tapi kena tegur dengan saper yer??
Untuk pengetahuan .. banyak software dihasilkan untuk meninggalkan jejak buat masa sekarang … ini menunjukkan jejak ni amat penting tak kira apa platform blog kita…

thanks for info …..

sukur says:

saya akan meninggalkan jejak..bukan setakat jejak..tapi kenangan untuk semua…
http://mohdsukuribrahim.blogspot.com/

eQuRlz says:

klu cmtu nk tinggal jejak banyak2 la kat sini.. klu komen xberkaitan entri xpe x?? :p hehehhe..

rsanya wordpress ok kot.. tp xtau la..tp klu blogspot byk sgt link kt ruangan komen nnt google anggap blog tu blog spam lak.. cuba baca entri cikgu dahlia ni..

http://www.cikgudahlia.com/2011/07/55-comments-awaiting-moderationwhy-dont.html

dulu eqa selalu buat gak.. komen2 pastu tinggalkan link kt ruangan komen.. pastu kena tegur..

masmurni says:

terima kasih….info yg baik :)

bitt says:

huhhh! perlu banyak masa lagi nehhh nak menelek benda2 cenggini..sebab saya memang kekurangan masa…sob sob sob…tq 4 the info too ;)

mama pipie says:

wow, banyaknye tips kat sini.. thanks ye for sharing

Hanif says:

Nice info….
Ok nak tinggalkan jejak…
Mana tahu dapat PR3…kekekeke

izza says:

syukron ats ilmu baru yg diberikan :)

Masteham says:

maksudnya bijimane gan?, ane tak faham ^_^, newbie in blog, asal post but anti copas B-]

farah says:

nice info…thx sharing..:)

Kajine says:

Salam kenal dan sukses selalu buat semuanya,
please your add http://www.facebook.com/Mister.Mastur or https://twitter.com/#!/mister_mastur jangan lupa silahkan gabung juga di http://grahaaqiqah.blogspot.com

gurucyber says:

Amacam , semua dah faham ke pasal backlink ? kalau dah saya akan kongsi pula tempat dimana anda semua perlu tanamkan url anda.. demi untuk meningkatkan PR blog anda sendiri dan sebagai SEO untuk blog anda ..

info yang bagus..terima kasih gurucyber!

jom ke blog….;)

|..HOT!!! HARGA HILANG AKAL| ACTIVATION CODE KASPERSKY ANTIVIRUS & INTERNET SECURITY 2012 SERENDAH RM15 SEUNIT

kechik says:

Tak pernah ambik berat pun pasal PR ni.. huhu.. nice info..

GuruCyber says:

Makin banyak makin best … Facebook PR10..

blog jaja br nie je naik pr2.. alhamdulillah..kalau org lain tanpa bersusah pyh, jaja sgt berusaha dgn berblogwalking secara dahsyat utk mendapat trafik tinggi dan UV yg menyenangkan hati..heheh..

okay tumpang sekaki pr GC yg hot nie.. CORAT CORET CIKGU

PR blog saya 2.Maknanya apa tu?The best 1 ke berapa?Masih tak faham sangat lagi.

Gimana caranya biar blog tampak cakap ya ???? pusing jg nih

tia @ Ini kisah Tia says:

blog Tia baru naik PR2 .. hehee

http://www.inikisahtia.com

GuruCyber says:

Banyak lagi caranyer.. salah satu nya melalui backlink..

fieznur says:

dan jejak link di shoutbox telah dilaksanakan sepantas kilat. Pening juga nak tau cara naikkan PR nih.. terima kasih atas tunjuk ajar, I followed already hehe

GuruCyber says:

Lagi banyak lagi ok… facebook PR10 …

nice info! thanks for sharing it..(^^,)

baru tahu pasal PR ni..hihi..kalau lagi banyak ok ke,,lagi sikit ok?

GuruCyber says:

yup.. dulu mmg backlink adalah no 1 bagi google … sekarang dengan kelahiran panda … backlink dah jadi no 2 dan keunikan/kualiti blog jadi taruhan..

GuruCyber says:

ha ha.. betul tu .. ada satu lagi tempat yang sgt bagus tinggal komen.. cari ning blog .. cari yang PR tinggi.. lagi satu site edu..

syaiful says:

Thanks 4 the msg given kat shoutmx aritu, n thanks 4 da info rite now

jom bace artikel terbaaru dari saya,pendapat berkenaan wawasan 2020…

amri says:

thanks gurucyber.kalaulah boleh kita tingkatkan PR/alexa rank dengan komen kat Facebook kan best. FB dahla PR 10.hehe

MamaYatie says:

PR blog saya pernah melonjak naik dr 1 ke 3 tanpa saya tahu apa sebabnya…saya setuju dgn pendapat GC tentang tinggal komen di blog PR tinggi sebab masa PR blog saya melonjak naik tu, saya sngt aktif bw & tinggal jejak di blog2 PR 3 ke atas..skrg, jujurnya mmg kurang sbb tumpuan saya lebih kepada rakan2 blog atas dasar persahabatan maya :)

stello romeo says:

tujuan yang murni tue..

jgan lupa singgah ke blog terbaru saya..

topic hot celebrity soccer

meninggalkan jejak coklat di sini..jom lawat…hehe

hanumuslem says:

Tinggalkan jejak :D

Blogger Muslim says:

Tahniah. PR yang tinggi.
Wajib tinggalkan jejak disini.. :)

sukaonline says:

1st
tinggal jejak disini :-)

hdn952 says:

info yang bagus ….terima kasih..

dany says:

nice Blog..
jangan lupa kunjungi lagi ke blogku