«

»

Apr 01

Rahsia Berjaya Dalam Adsense For Domain – Tiga langkah penting dan peratus ( % ) komitmen untuk setiap langkah.


Langkah

% Komitmen anda
1 Daftar Google Adsense

Daftar Domain

 

10 %

2
Setup akaun

 


10 %
3


Promosi 


80 %

Jika melihat jadual di atas , saya meletakkan langkah 1 dan 2 hanya 10 % komitmen dan langkah 3 pula setinggi 80% komitmen.

Mengapa ini berlaku ? satu perkara yang kita perlu ingat bahawa apa sahaja perniagaan didunia ini factor utama kejayaannya ialah promosi selain dari factor – factor lain seperti kualiti dan sebagainya . Jika anda masih ragu – ragu dengan kenyataan ini anda bolehlah berkunjung kemana – mana premis perniagaan yang besar – besar contohnya KFC , MC Donald , Proton , Giant , Tesco dan sebagainya .. Tanya bahagian pemasaran mereka berapakah jumlah Budget tahunan mereka untuk tujuan promosi .. tapi awas ! anda perlu persedian mental kerana ditakuti anda terkejut beruk kerana mybe budgetnya melebihi gaji setahun anda ..

Promosi amat penting , jesteru itu dalam tulisan saya nanti akan saya dedahkan seberapa banyak cara yang mampu bagi membantu anda mempromosi Domain Afd anda dengan berkesan.. Ingat ! target kita adalah sekurang-kurangnya 10USD 15USD sehari ..

GuruCyber says:

Nice blog… mohon lagiu jangan putus asa ….

NIKY says:

saya baru nak belaja.. sekarang tengah perkembangkan bisness sy.. harap2 sy berjaya .. setakat ni dah 3kali pemohonan sy nk apply google adsense x dapt.. tp sy akan terus memohon..
lawatila blog sy..tq

http://hotnikey.blogspot.com/

GuruCyber says:

nuffnang tak menipu .. tapi lambat skit la nak boleh merasa duit nyer..

GuruCyber says:

Promosi bukan sahaja penting .. malah amat-amat penting … nak tonjolkan diri dalam jutaan blog bukan senang tanpa promosi…

wan says:

betul lah kata saudara.promosi memang penting.blog saya dah sebulan tapi sorang pun tak masuk.pagerank pulak=0.haha.

GuruCyber says:

Ok domain yang berbayar .. sebab yang free sekarang dah tak leh pakai… dulu boleh pakai co.cc sekarang dah tak leh…. untuk beli domain saya cadangkan beli kat godaddy secara pukal ( bulk ) .. beli .info pun ok… 6 domain keatas baru $ 0.89 satu domain … beli 10 domian pun baru dalam $10 jer…

kotak^magika says:

hyep gurucyber..im again.. thx for afc tips b3.. :)
nak tanya,domain untuk afd ni, xkisahkan yg penting domain berbayar.tp harga domain camna?xpernah beli2 lagi..ada yg murah2 x?:)

+fobia+ says:

woaa.(drop jaw.)