«

»

Nov 05

Pernah guna Url Rotator ? .. jom tengok

Salam sejahtera buat semua..

Malam ni .. 5 Ramadhan .. mata blom ngantuk lagi.. pas bace Quran terasa nak menulis skit.. Ok , ianya tentang URL Rotator ..

Ok , URL rotator ni sangat berguna buat kita semua yang berkecimpung dalam dunia blogger … fungsi dia paling ringkas adalah untuk pusing-pusing Url.. maksudnya ..visitor klik satu live URL.. diaakan dibawa ke satu blog/site A dan bila dia klik sekali lagi link itu dia akan dibawa ke blog/site B pula dan begitulah seterusnya bergantung berapa blog/site yang dimasukkan dalam list rotator tersebut..

Contoh link yang di buat : Klik sini  

Cuba klik link atas tu dan klik back dan klik lagi link tu… apa jadi ?

Apa kegunaannya pada blogger ? Owh , sudah tentulah tidak lain dan tidak bukan iaitu untuk menarik trafik ke blog masing-masing .. dengan adanya URL rotator ni , kita dapat mengagihkan trafik yang masuk dari satu blog ke blog yang lagi… jika sebelum ni kita biasa menggunakan fungsi redirect tetapi sebanrnya lebih mudah menggunakan URl Rotator dan lebih banyak link dapat di listkan..

Untuk adsense player pula .. fungsi URL rotator ini dapat merendahkan CTR adsense mereka dengan mengagihkan trafik yang masuk ke blog-blog yang kurang visitor ..

nak cuba ? boleh la google free Url Rotator dan sahabat semua akan jumpa banyak site yang menyediakan free servis untuk Url Rotator ni…

Contoh yang diatas tu saya gunakan servis dari sini : http://www.freerotator.net/ .. sebarang  perkongsian sila masukkan di bahagian komen yer .. jangan lupa tuh ..

Sekian terima kasih ..

GuruCyber says:

Yup..memang best .. nak pomot banyak blog hanya dengan 1 link ..