«

»

Nov 02

Perjalanan adsense yang semakin berliku…

Salam sejahtera buat semua sahabat gurucyber… hari ni nak meluahkan sedikit perasaan berkaitan adsense … nampaknya perjalanan adsense sekarang semakin berliku … semakin banyak kerenah google yang perlu kita ambil kira untuk meningkatkan income bersama adsense..

teknik dan tips adsense malaysia

Cerita bermula begini..

Semenjak dua menjak ni apa yang dapat kita perhatikan permohonan untuk mendapatkan akaun adsense semakin sukar … ramai dari sahabat gurucyber bertanya bagaimana untuk mendapatkan akaun google adsense .. dalam banyak-banyak method yang gurucyber tulis yang mana paling berkesan .. cara mana paling pantas untuk buka akaun adsense dan macam-macam pertanyaan lagi …

Erm…

Sukar untukku jawab semua pertanyaan itu… apa yang hanya mampu ku jawab adalah …  kini… Perjalanan adsense yang semakin berliku… 

Meh kita semua baca sini :  New publisher application process

Erm.. amacam ? Jika sebelum ini kita boleh dapat akaun adsense paling singkat dalam masa 4 jam .. sekarang boleh ambil masa berminggu-minggu dengan kaedah baru yang diperkenalkan google ..

Terdapat dua tapisan buat masa sekarang hanya untuk memperoleh akaun adsense .. belum lagi kita menjana income darinya.. untuk mendapatkan akaun sahaja kita perlu melalui 2 tapisan ..Perjalanan adsense yang semakin berliku… 

Namun , itu semua bukan alasan melemahkan semangat kita semua.. jadikan ia sebuah cabaran yang dapat mendorong kita untuk bekerja lebih kuat lagi menjana income dari adsense … dan sebenarnya ada hikmah dari apa yang diperkenalkan google itu kepada kita ..

Hikmah tersembunyi yang mybe dapat kita kenalpasti adalah , selepas ini semakin kuranglah publisher-publisher yang mencipta blog hanya sekadar untuk tempatkan adsense semata-mata.. jadi persaingan untuk kita semakin berkurangan ..

Sebenarnya saya sendiri pun bosan dengan blog seperti ini .. bayangkanlah . kita taip satu keyword untuk mencari maklumat … dan buka blog tersebut.. apa yang kita dapat hanyalah sebuah artikel copy paste dan dipenuhi iklah adsense disekeliling artikel tersebut .. dalam hati comfirm keluar perkataan tak baik bila bertemu blog seperti ini..

So , jangan jadikan alasan dengan kehadiran t.o.s baru dalam adsense untuk melemahkan kita.. walaupun saya katakan Perjalanan adsense yang semakin berliku…      namun ada hikmah tersembunyi buat orang-orang seperti kita yang benar-benar menghidangkan maklumat untuk orang ramai dan menjadikan adsense sebagai pendapatan sampingan…

Saya yakin jika kita benar-benar melakukannya.. dan tanpa putus asa.. kemenangan akan berada dipihak kita !!! ….

Teruskan berkarya dan memberi maklumat ..

sekian..

assalamualaikun

GuruCyber says:

Yup.. sekarang sangat susah nak dapat akaun..

GuruCyber says:

Tak per bang … pelan-pelan kayuh..

GuruCyber says:

TQ … saya pollow balik …

dah follow..thanks for the visit :)

farah says:

tol tu jgn putus asa…:)

rebellion says:

aku bab bahase inggeris ni yang payah. Aku pun sedang cari jalan mahirkan diri dengan bahase inggeris ni sebelum terjun secara serius ke dunia adsense

nashanadz says:

saya singgah follow cni ye :)

Hardy Hunt2 says:

dah banyak kali try adsense tp x pernah approve..huhu…nak cuba lagi….

mira_nas says:

dulu ada gak setup akaun adsense ni.. tapi ntah.. tak tahu sangat function.. then terus remove..huuu,, sakng dah susah eh nak apply balik