«

»

Aug 11

Panduan AFD – langkah 2 .. setup dalam adsense akaun dan Godaddy akaun ..

Salam sejahtera buat semua ..

Ini adalah sambungan post ini  berkaitan dengan panduan Adsense For Domain atau ringkasnya AFD … Orait panduan ke dua ini saya akan tunjukkan langkah demi langkah untuk membuat tetapan/“setting” domain yang telah kita dapatkan untuk AFD kita ..

langkah 2 setting afdJika nak gunakan screen capture  , saya fikir 100 keping gambar pun masih belum mencukupi untuk menerangkan langkah demi langkah tersebut .. so , demi sahabat gurucyber yang dicintai .. saya telah sediakan panduan dalam bentuk video untuk tatapan sahabat semua …

Video dalam format .wmv .. dah upload dalam Youtube .. mana2 sahabat yag nak download dan sebarkan atau letakkan dalam blog masing2 silakan … atau nak wat koleksi peribadi pun silakan…

Video ini tak la habat mana sangat dan saya fikir ini adalah cara paling ringkas dan berkesan untuk menunjukkan langkah demi langkah melakukan setting adsense for domain kita tersebut…

Ok .. jo layan video diawah … sambil tengok video sambil buat sebaik-baiknya….

Video 1 – cara nak set DNS dalam Godaddy ..

Video 2 – cara nak add domain dalam akaun adsense ..

Ok .. cukup setakat tu hari ni…

sebarang pertanyaan silakan … tinggalkan komen sahabat semua… wassalam..

GuruCyber says:

sama – sama…

ietchan-kun says:

terima kasih gurucyber…

GuruCyber says:

ok la tu.. dari 40USD akan pergi ke 400USD …. teruskan usaha…

ietchan-kun says:

salam…
masyuk tu xla masyuk lg..bru 40usd++.. just wat utk blog je dulu..
nk setup domain x mampu lg..lgpun bz skit.. (^_^)

GuruCyber says:

Yup .. nak main AFD kena beli domain sekarang nih.. dulu boleh pakai yang free spr dati co.cc .. tapi sekarang tak leh dah…

anis says:

salam..
bdk baru belajar tumpang bertanya…domain yang copy paste byk2 dari godady kene beli ker free???baru nk setup AFD tpi xder domain la pulak…nk bli xder paypal…ade penyelesaian tk??

Abnau Mukis says:

Dan pastikan CTR anda di bawah 20%. Adsense for domain sangat cerah masa depan untuk di “BANNED” , Kalau CTR anda di atas 20%, Memang masyuk lau main AFD tapi agak berisiko(dead link). TQ

GuruCyber says:

Selamat mencuba…

amri says:

terima kasih guru cyber…