«

»

Dec 18

Langkah Jana Income Dengan Amazon Online Shopping Store

Langkah Jana Income Dengan Amazon Online Shopping Store

Salam sejahtera buat semua..

Pagi ahad yang dingin.. hujan tak henti-henti..masih ada dalam kalangan sahabat yg masih setia dengan bantal busuk dan tilam nan empuk .. namun saya tetap menulis untuk anda semua sahabat setia gurucyber.net ..

Now ! , perkongsian hari ini adalah berkaitan dengan Amazon … diam tak diam kita sekarang sudah berada di 18 Dis 2011  dan tidak lama lagi 2012 akan muncul… namun adakah pendapatan kita semakin mengukuh atau masih duduk ditakuk lama ?..

Yup , sebenarnya saya nak kongsi dengan sahabat semua satu lagi cabang menjana income melalui internet yang mungkin kita semua pernah dengar tentang kehebatannya namun tak tahu nak bermula dari mana .. Amazon online shopping.. boleh klik banner kat bawah ni nak tengok aper ke benda nya..

 

Itu lah amazon… dia lebih kurang ebay kalau pernah dengarlah .. ada 3 fungsi store ini .. pertama kita boleh menjual produk disana , kedua kita boleh membeli produk dan ketiga kita boleh jadi agen untuk memperkenalkan produk yang ada disana dan kita akan dibayar jika berjaya menjual produk yang ditawarkan disana .. mudah kan ! ..

Bagaimana nak jana income dengan amazon ? .. soalan famous ni… ok ada dua cara .. pertama kita jual produk la .. kedua kita jadi agen .

Bagaimana nak jadi agen affiliate amazon ?  …  saya ada jumpa satu video cara mudah untuk mendaftar sebagai affiliate amazon .. sahabat semua boleh tonton dan ikut langkah demi langkah cara mendaftar agen amazon tersebut …  video tersebut dalam bahasa indonesia so jika kurang faham .. sila off kan speaker dan tengok gambar sahaja .. wakaka ..

Ok.. dah siap mendaftar .. kita kena mulakan dengan mancari apakah produk yang senang dijual sebab kenan ingat .. setiap jualan kita akan dapat komisen .. jangan lupa tu .. setiap jualan ada komisen..

Dibawah adalah satu contoh blog yang saya buat khas untuk mengiklankan 100% produk dari amazon .. masih dalam pembikinan ..kira-kira 80% dah siap kot .. he he.  saya akan kongsikan caranya dengan sahabat semua.. jangan bimbang..

InsyaAllah saya akan buat tutorial langkah demi langkah menjana pendapatan dri amazon sama macam saya buat tutorial menjana pendapatan dari adsense dalam blog ni..

Ni blog nya :

Cara jana pendapatan dari amazon

Masih belum siap tu.. niche nya adalah digital camera .. sebab apa ? .. jangan lupa tak lama lagi krismass .. so , omputih sekarang ni dok buat persiapan krismass .. nak abadikan kenangan dalam bentuk gambar kan??.. so nak snap guna apa ? dah tentu camera .. ha ha .. mudahnya …

Ok.. cukup rasanya sampai sini .. jumpa lagi lain masa… minum time .. jom minum…

Sekian wassalam..

jangan lupa lawat blog kita nih yer untuk dapatkan segala tips jana pendapatan melalui amazon !!! go amazon go !!!