«

»

Mar 10

Kerajaan mengumumkan BONUS setengah bulan gaji buat kakitangan awam…

Salam sejahtera buat semua …

Tahniah diucapkan buat semua kakitangan awam dengan pengumuman pihak kerajaan bersetuju memberikan BONUS sebanyak setenga bulan gaji dengan minimum RM500.00 .. setelah lebih 2 tahun tak merasa bonus akhirnya tahun ini kerajaan bermurah hati menunaikan permintaan kakitangan awam .

Cuma , disebalik kegembiraan mendengar berita tersebut .. ada juga pihak yang agak bimbang .. siapa agaknya ? .. huhu tentulah pihak pengguna …mengapa ? pada pandangan peribadi saya melalui penagalaman sebelum ini .. apabila bonus diumumkan sahaja mulalah para peniaga mula mencongak2 untuk menaikkan harga barang jualan mereka.. padahal bonus tu bukannya dapat tiap2 bulan tapi hanya sekali sahaja…

Nak salahkan siapa ? peniaga ke .. kerajaan yang bagi bonus ?… bagi saya .. peniaga tidak boleh disalahkan secara total.. mereka mendapat barangan dari pembekal/pemborong .. so pemborang yang salah .. owh mybe tidak juga .. pemborong dapat harga tinggi dari kilang .. sebab tu mereka jual pada peniaga harga tinggi… so kilang yang salah … kilang pulak kata mereka dapat bahan mentah harga tinggi dari pembekal bahan mentah ! .. ermm…. last sekali kita pakat nyanyi lagu …. BANGAU OH BANGAU …. Pusing2 .. gi mari .. pengguna juga yang terbeban..

So , apa pandangan sahabat semua .. jom lontarkan pandangan anda pulak … isi  kat bahagian komen tu , kita pakat discuss ramai2 .. sekian.

 

susah nak cakap…tak salah barang mahal tapi berkualiti kann
tp kebanyakannye barang tak seberapa tp mahal juga

GuruCyber says:

Tool untuk blog comment high PR blog

siput says:

link download ape tu..

GuruCyber says:

uiks .. macam senapang yang tak tahan tu … peluru senapang kot…

nadia says:

huh, mase bonus tak dak pon, barang tetap mahal mcm senapang! :P