«

»

Oct 24

Jangan… jangan SEKSA sahabat kita….

Salam sejahtera buat semua ….

Jangan…jangan…jangannnnnnnnnnnnnnn … terseksa aku dibuatnya …

blog speed test

Apa yang SEKSA ? .. hu hu .. inilah dilema blogger yang jarang2 kita sedari … dalam kita blogger mengejar glamor dan kepuasan diri kita tak sedar bahawa kita sedang menyiksa orang lain yang mybe sahabat baik kita …

Sedar tak wahai sahabat blogger sekelian … dalam negara kita ( Mesia ) terdapat jutaan pengguna internet ? .. Kita pula sebagai blogger saban hari ingin menghidangkan kepada semua pengguna internet keseluruhannya dengan pelbagai info .. pelbagai cerita .. pelbagai berita dan macam-macam lagi …

Dalam proses mebghidang tu pulak kita suka juga menambah hidangan kita dengan aksesori tambahan agar nampak cantik dan menarik … TAPI .. kita LUPA ! kita sedang MENYEKSA mereka !!!!! …

Siapa kena SEKSA ? …

Mereka adalah pengguna broadband yang ada limit access/month … pengguna dial up… pengguna Wifi free …. Kita menyeksa mereka dengan Blog kita yang BERAT tak hinggat !!!! penuh dengan macam2 hanika benda yang hanya menambah beban kepada mereka untuk membaca isi penting yang hendak kita sampaikan …

Owh … kesian mereka… jadi kita sebagai blogger yang bertanggungjawab… sedarlah .. jangan hanya mengejar glamor dan dalam masa yang sama kita menyiksa sahabat kita … Tak perlu lah banyak sangat widget2 yang menyerabutkan blog … banner2 yang lebih besar dari kepala lutut .. yang membuatkan blog lambat untuk loading…

Kasihanilah mereka …

blog lambat load

Jom Buat Checking blog kita samada laju atau lembab macam siput sedut untuk load…

Pegi link ni : < Klik >

kalau lebih dari 100kb … boleh la berkira2 untuk buang apa yang patut … kalau kurang .. Alhamdulillah .. kita tidak menyeksa mereka…

sekian …

theortide says:

pidh coach outlet coach outlet

Admibsmeree says:

louboutin cjr Iq.Z] doudoune moncler xsk Yd.Z]

http://www.cuisinecollective.fr/themes-moncler.asp

fuelryalolley says:

mulberry outlet uk
5vG 0iG 9lK 1oW
cheap michael kors bags
zZ 2s#
http://www.taana.org/thums.asp

Liaiffeld says:

moncler cQgs gZu abercrombie lGmn hLp sac louis vuitton aMoc jPh http://www.fzrzdoudounemonclaironline.info

Gureruinnandy says:

doudoune moncler oEei jEm abercrombie mIzm tDh air jordan iAzk hPv
http://www.mrzi.info

Liaiffeld says:

moncler cOzg cMn abercrombie france sRrr mOo louis vuitton vPkt fOo http://www.saccvuittonpascher.info

ZettyFintysef says:

moncler pas cher ogdk4b beats by dre jjix2

http://www.casqueiibeatsmagasinn.info

GuruCyber says:

He he .. betul… kesian mereka…

deqja says:

yap . sesungguhnya setuju . :) btw . post ni da lama kan ? sbnrnya ngah search cr speed test tu . n terbca entry ni .

saya pengguna beroksiputlembabband , sangat bersetuju , kdg2 bw pown ssh . widget gile melambak . tauk la same . aiyoh ! :)

peace gurucyber

GuruCyber says:

Hu hu …. tu la pasal.. kekadang geng blogger kita ni syok sendiri …letak header besar gedabak .. letak pelbagai banner animasi lagi … pastu nak loading lemau selemau lemaunyer.. visitor pun lari tak comfirm tak datang dah…

edot says:

sangat bersetuju dgn entri ni!
slalu nk BW mesti naik hangin..internet da laa lembap, then ble masok page2 blogger lme gle loading..at last tutup macam tuh jaa… :(

GuruCyber says:

Betul lah ! .. hehe blog berat ..cepat jer tenggelam…

azuan says:

blog ringan…pr pun ringan aje naik..hehee

kikiki.. benor tu… good info…

GuruCyber says:

Uish … ayat…. Okay.. TQ

GuruCyber says:

he he .. ok ler tu .. tak menyeksa kawan kita .. haha

filzah says:

yey!! 73.82 kb jer!!

assyafieqa says:

gimana ya dengan blogku…

GuruCyber says:

Hu hu .. silap .. kilo bait …

faiz says:

lebih 100mb ke 100kb….

GuruCyber says:

Dah follow dah .. terima kasih …

nomie says:

slm singhh..pls follow sy..

hazel says:

ehhehe..i dah follow u my dear :)

GuruCyber says:

Bukan aper .. kesian kat sahabat2 kita yg pakai slow connection or bradband.. kita syok sendri letak mcm2 .. tapi mereka tersekasa… he he ..

bluedianthus says:

tu la pasal..dulu saya pun mcam tu jugak..
Jadi mungkin lepas ni mereka akan mula
memperbaiki blog masing2..
p/s: Yup, warga WC tegar ni..tapi belum otai lagi..hehe.. :)

GuruCyber says:

Tu la pasal… serabut satu hal… loading lembab satu hal… lagi satu makan broadband punya bandwith laaagi satu hal..

bluedianthus says:

Selalu nampak blog yang ada bermacam2 widget..kadang2 berserabut sampai susah nak baca entri. :)