«

»

Nov 17

Indahnya Masjid Nabawi , Madinah Al Munawwarah

Salam sejahtera buat semua..

MasjidAnNabawi

MasjidAnNabawi

Lama kita tak jumpa yer.. 3-4 hari jugak .. he he rindu plak pada sahabat semua..

Erm.. sebenarnya saya menghadiri satu seminar di Gambang Water park Resort selama 3 hari… disana wifi hanya terdapat di loby dan cafe sahaja .. dibilik tak dapat… sedih jugak tapi apa boleh buat ..

Broadband ? huh ! .. saya cukup frust dengan broadband ! apa sahaja company .. samada yang biru ke , yang hijau ker ¬†atau yang kuning .. Indah Khabar dari prestasi sebenar … maaf la jika antara sahabat yang bekerja dengan mereka ..

So , sekarang saya menggunakan fix line telekom dengan streamyx 1mb .. ok la laju… tengok video youtube pon laju jer .. tak de la nak loading2 lagi.. cuma kelemahan dia time travel la.. telan air liur je tengok member2 berinternet .. kita tak leh..

Ok .. hari ni nak kongsi sekeping gambar iaitu gambar Masjid Nabawi , Madinah Al Munawwarah… cantik sungguh masjid ni…

Pengalaman saya berada disana selama 8 hari ketika menunaikan umrah tahun 2010 memang amat manis… kalau boleh tak nak balik ke hotel dek kerana indahnya masjid tu , sangat tenang ketika beribadah disitu dan pelbagai lagi keadaan yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata keistimewaan masjid ini .. sesiapa yang pernah sampai ke sana sahaja tahu apakah pengalamannya..

Satu tempat/lokasi yang sentiasa menjadi rebutan untuk menunaikan solat yang terdapat dalam masjid tersebuat adalah di Raudhah.. atau di gelar taman syurga .. dengan karpet berwarna hijau dan mimbar tempat baginda rasullullah menyampaikan khutbah satu ketika dahulu menjadikan kita terasa rapat benar dengan baginda ketika berada disitu ..

Erm .. tak tergambar dengan kata-kata..

Ok lah .. saya tak mampu untuk meneruskan tulisan ini.. sebak rasa dihati .. rindu sangat untuk kembali ke sana.. sekian..

ivennuary says:

kapan yah aku bisa kesana…semoga kita semua dapat panggilan menuju ke tempat suci….AMIN….

huhu..rindu jgak..

Nine says:

Wah syoknya dapat gi Umrah, saya tak berkesempatan lagi, kena bagi jiwa bersih n kumpul duit dahulu hehe…

Aikk gambang WR ? Ada kenal blogger gi kursus sana gak hari tu….

hdn952 says:

Tanah para anbia……