«

»

Nov 10

I spend a lot of money to improve my adsense skill

Hu hu … Betui ke ayat atas tuh ?

Ops ! .. Salam sejahtera buat semua…

Owh .. hari ni nak kongsi dengan sahabat semua dengan perkataan PERCUMA … wlaupun tajuk diatas tu tak menunjukkan PERCUMA pun…

Nak kongsi kisah saya dengan adsense yang bermula dari 2004 … saya telah membelanjakan ribuan ringgit juga untuk memperbaiki/menambah/mempelajari ilmu berkaitan adsense … so , bukan sesuatu yang mudah sebenarnya untuk sampai ke tahap ini..

Sahabat … hari ini … saya ingin menghidangkan kepada sahabat semua … Tutorial/Panduan Google Adsense PERCUMA berdasarkan pengalaman/pembacaan/kursus/seminar yang telah saya lalui …

Apa yang diperlukan adalah sedikit pengorbanan dari sahabat sekelian iaitu membelek-belek entri yang telah saya masukkan dan meringankan mulut untuk bertanya… InsyaAllah .. apa yang saya tahu akan dikongsi bersama… dan yang tak tahu mybe ada rakan2 kita yang lebih pakar akan menjawabnya…

Dalam blog ini sengaj asaya tidak banyak menggunakan bahasa-bahasa yang terlalu teknikal .. kerana saya juga bermula dari zero dan saya tahu apa perasaan orang yang bermula dari zero.. so , bagi yang dah expert .. maafla yer .. anda tidak akan ketemu bahasa2 yang teknikal… disini semua adalah level asas sahaja…

sekian dulu… marilah belajar dan mengajar… sesiapa yang expert tu .. sudi2 lah berkongsi ilmu disini …

Wassalam..

GuruCyber says:

Masih on macam biasa…

MagikaKotak says:

hehe..sifu.. nak tanya sal AFD jek.. still efficient ka AFD? still belum mencuba.. tggu next sem baru nak cuba..

GuruCyber says:

Sekarang ramai buat auto blog … pakai plugin wprobot …

wan says:

ya,artikel submitter untuk post artikel dengan mudah dan menjimatkan masa.

GuruCyber says:

hebat ! …. terima kasih atas perkongsian…

mimi says:

yang penting…

1. artikel adalah asli….no copy paste..
2. adsense google punya..jadi perbanyakkan guna tool dari google dulu..
3. raih seberapa ramai ROYAL Visitor dulu…
4. artikel yg bermutu menarik minat pembaca untuk dtg kembali ..cam blog nie…eh…terpromote pulak…..

5.Anggap adsense adalah bonus kita di alam maya nie…….bukan sebagai penjana pendapatan tetap bagi pemula…..

6. Maaf kalau ada yang tersalah mohon di perbetulkan….

mimi says:

Saya pun baru belajar …banyak info berguna disini..
oh ya…..U/p saya juga banyak berabis untuk adsense nie……..beribu juga…
bak kata cyberguru…..
Belajar berbasikal jatuh banyak kali…luka lama belum senbuh…luka kembali….

soalan…..

AFD… Adakah dengan mempromosi deth link melanggar TOS…?

Untuk di kongsi bersama…amat sedikit pengetahuan mimi nie….

Buat blog dgn Blogspot…..
masukkan website yang mepunyai page rank yg tinggi seperti Tweeter,Facebook, Stumber, dan lain lain lagi You-tube jagan lupe…

Post artikel yang tulen sahaja 2 post dalam sehari…

Buat selama 5 hari….
Kemudian apply adsense….

ps ; pastikan guna gmail yang baru……Fresh gmail……

GuruCyber says:

soklan ni agak umum sangat … A.sbmtr tu untuk adsense ker ? … kalau betul sekarang ni banyak boleh guna … kalau guna blog wordpress boleh cari Plugin untuk auto submitter .. Ia di panggil autoblog… cuma autoblog ni content dia tak berapa unik , so google tak berapa suka.. dan tak berapa bagu untuk ranking dan SEO…

wan says:

nak tanya sikit tapi soalan ni mungkin lari sikit.
nak tanya pasal article submitter yang sesuai untuk newbie macam saya ni.ada apa-apa cadangan?mohon jawapan.terima kasih.