«

»

Apr 07

Dapatkan domain murah untuk AFD disini…

panduan dapatkan nama domain afdSalam sejahtera buat semua …

Ermm.. rasanya semua dah habis baca tentang panduan nak dapatkan nama domain .. tips dan trik nak dapatkan nama domain yang berkualiti dan memberi nilai klik yang mahal kan ? ..

So , hari ni saya nak kongsi satu tempat dimana anda boleh dapatkan nama domain yang agak murah untuk anda memulakan projek AFD ( Adsense For Domain ) anda …

Jangan toleh belakang lagi .. jom kita mulakan SEKARANG ! … sebab masa tak menunggu kita … ia akan terus berlalu meninggalkan kita dan akan rugilah sesiapa yang tidak memanfaatkan masa yang berlalu itu … he he .

Ok , sepertimana yang saya dah terangkan di post sebelum ni .. nama domain amat penting kerana ia menentukan nilai klik bagi AFD kita .. so pilihlah domain yang bernilai tinggi… satu tempat dimana kita boleh jadikan panduan untuk cari domain adalah di laman ini < klik sini > … disitu anda carilah nama reka lah satu nama domain yang nilainya mahal..

Setelah dah dapat nama domain idaman anda , ops lupa nak bagitau … nak cari tu jangan la cari 1 jer… cari la 10 or lebih siap-siap , sebab bukan apa … nanti bila kita nak register .. dah ada orang guna la plak nama domain tu .. jadi kita kena cari nama lain … so , stanby siap2 banyak nama domain ..

Di sini < klik sini > pula adalah tempat dimana kita nak beli nama domain … saya cadangkan cukup la anda beli domain .info sahaja .. kerana ia lebih murah … nak lagi murah belilah secara pukal atau dalam bahasa jawanya bulk domain registration

Bayaran boleh dibuat dengan kad kredit atau paypal…

Orait ! .. lepas dah dapat nama domain idaman anda … saya akan cerita macamaner nak setup domain tersebut langkah-demi langkah di post seterusnya …

Sekian dulu untuk kali ini…..

Wassalam…

 

p/s : Jangan lupa tinggalkan koman anda yer… terima kasih ..

GuruCyber says:

tak ader dah rasanya…

syida says:

Salam gurucyber, saya nak tanya selain credit card/paypal. Ada cara lain tak untuk bayar domain tu.

cikgu says:

main AFD memang masyuk

GuruCyber says:

Yup .. selamat datang …

wah berlimpah google adsensenya :)

huuuhh sayang daftar google adsense g sukses2 :(

salam kunjungan dar sahabat blogger :)

Ok, terima kasih tuan.

GuruCyber says:

Terpulanglah kepada saudara .. sebenarnya docstoc tu ada kelebihan spt kita boleh simpan doc kita .. cuma dia tak berapa private …. saya sendiri tak aktif pon upload doc ke doctocs.. cuma nak buat account adsense guna tools tu…

Assalam tuan,

Satu lagi saya nak tanya, selepas account adsence kita dah approve (saya register guna Docstoc), adakah kita perlu lagi aktif menghantar dokumen di Docstoc setiap hari?

Terima kasih

GuruCyber says:

InsyaAllah ,,…

Ok, terima kasih tuan atas penjelasan pada soalan saya. Ianya amat berguna dalam pembelajaran saya mengenai AFD ni. Harap tuan dapat beri lagi panduan2 mengenai AFD di blog ini.

Terima kasih.

GuruCyber says:

1.Combine AFC dengan nuff tak der masalah..
2.Brape Jumlah domain untuk maintain 1k sebulan ? … ia agak sukar dijawab sebab banyak faktor kita kena tengok … HPK terutamanya main peranan amat besar .. simple analogi …
saya ada 10 domain HPK .. setiap view dapat 100 Usd sehari … si B pula ada 10 domain juga tetapi tidak HPK … dia hanya dapat 30Usd sehari … so berapa jumlah domain untuk maintain tu saya fikir tak tentu la .. bergantung pada HPK domain itu sendiri …
ke dua.. kena lihat visitor yang view domain tu … kalau banyak dari asia maka dpat kurang earning berbanding view dari US, UK dsb …

Assalam tuan,

1. Boleh tak kita combine AFC dengan ads lain seperti nuffnang di dalam satu blog?

2. Boleh tak tuan berikan anggaran domain yg diperlukan utk AFD jika kita ingin mempunyai pendapatan sekitar RM1000 ke atas setiap bulan?

Jawapan tuan amat saya nantikan.

Terima kasih.

GuruCyber says:

hu hu .. tu ciri2 nak kena ban akaun dengan Google la tuh … untuk AFC pastikan CTR bawah 3% setiap hari …. cara dia banyakkan lagi visitor .. tarik trafik sebanyak mungkin …

GuruCyber says:

he he .. tau tak per…

wan says:

salam,
saya nak tanya sikit.
kenapa CTR jadi 100.00% dengan hanya 1 klik(adsense for content) dan eCPM begitu tinggi iaitu $639.20.adakah ini bagus?mohon jawapan.terima kasih.

titan says:

afd ni kalau kena caranya, memang sedap buat duitnya.. :)

http://hostmalaya.com

my hosting service..
feel free to visit..=)
RM35 utk .com .net .org .biz .info

wanzi says:

wah bagus info ni…. sebagai rujukan kepada yg belum meliki domain sendiri…

p/s : kes terbaru melibatkan pelajar
http://www.wanda2u.com/2011/04/kes-belasah-guru-lagi.html

GuruCyber says:

Betul lah .. sebab tu saya lenih banyak cerita AFD kat sini … ia lebih mudah dan masyuk … he he

MDHAFiZ.NET says:

memang seronok main dgn AFD..lg besar lg masyuk dr AFC bro.. t :)

english tips says:

Thank you so much for visit my blog, feeling comfortable if you wanna exchange links. Carlos from Brazil

fang says:

hi hi thanks for visiting my blog, hope to see your visit again soon, have a nice day !! =D

Blogberry Emry™ says:

Blogberry Emry™ said : nice info guru cyber