«

»

Mar 01

[Chapter 6 ] Panduan Google Adsense Malaysia – Cara Memasukkan Code Adsense For Content kedalam post blog blogspot

Salam sejahtera buat semua … harap sihat yer…

Ok , hari ni nak kongsi cara bagaimana nak masukkan ADS Google adsense For Content ke blog blogspot… mudah sangat sebenarnya , sambil makan kacang pun boleh buat …

Kat bawah tu ada video cara nak masukkan code adsense for content … sebarang pertanyaan sila letak kat bahagian komen yer… Terima Kasih …

Doa dulu…

“Wahai Tuhanku,lapangkanlah bagiku, dadaku; “Dan mudahkanlah bagiku, tugasku; “Dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, “Supaya mereka faham perkataanku” Amin…

sekian untuk hari ini .. semoga tutorial ringkas ini memberi manfaat untuk anda semua …

GuruCyber says:

yup setuju.. dari UK and USA juga tinggi..

GuruCyber says:

Yup.. betul..

GuruCyber says:

yer betul.. lagi banyak blog/page lagi baik..

zuyyin says:

cg..kalu kita ada byk blog kita akan gunakan code akaun yg sama?

lg byk blog bermakna makin banyak kita dapat jana pendapatan?mcm tu ke?

GuruCyber says:

InsyaAllah.. kalau saya online .. segera la responnyer…

shukor says:

terima kasih atas response yg segera.

GuruCyber says:

Cara masukkan adalah sama… hatta tuan ada seribu blog sekali pun…

shukor says:

sekiranya saya mempunyai lebih dari 1 blog, camana utk masukkan adsense add dalam blog-blog yang lain. Adakah sama seperti keterangan di atas, atau perlu kaedah lain.. Plzz…

Fakhrul says:

salam bro, ko register google ads tu amek pilihan “website language” cmne? besenya kebanyakan blog Malay language..so, dlm google ads tu..mn ada pilihan utk malay language..sume nya bahasa asing..

GuruCyber says:

Approve !! .. sapa kata susah nak apply account Google Adsense .. meh masuk Gurucyber.net belajar ..

kOtAk^mAgiKa says:

thx to cyberguru,saya dah jd warga adsense smlm slps 3 hari daftar. blog saya pon xsampai sebulan ja pon operasinya.. :P

GuruCyber says:

Dia tu sahabat dari indonesia ..kena translate ke malaysia dulu baru faham…

mrsid says:

tak paham la apa yang newbie nie cakap

GuruCyber says:

Trimas ….. benar apa yang dikongsi…

GuruCyber says:

Apply guna pihak ke 3 .. cuba pakai docstoc.. upoad apa2 document dalam 3-4 … selepas 1 minggu baru apply adsense melalui docstoc tu … untuk masukkan adsense dalam blog BM boleh jer sebenarnya… masuk macam biasa .. kalau ada advertiser yg iklan produk dalam BM ada la iklan keluar kat blog kita tu .. kalau tak der .. iklan tak keluar ler..

salam…saya dah apply lebih 10 kali google adsense..tp x leh approved jgk pakcik google..nape ea???pastu nak masukkan dalam blog BM..lg x leh..sikit2 ade bi pun dia x terima…blog cikgu boleh je masuk adsense..ajaq sikit…