«

»

Feb 23

[Chapter 5 ] Panduan Google Adsense Malaysia – Cara Memasukkan Code Adsense For Content kedalam post blog

Salam sejahtera buat semua sahabat sekalian … hari ni saya agak sibuk sikit .. namun masih lagi sempat mencari sedikit makumat untuk tatapan semua sahabat …

Ok , kat bawah ni adalah cara memasukkan code google adsense – AFC untuk blog wordpress … boleh la tengok video ni dan jika ada pertanyaan sila tinggalkan di bahagian komen .. malam nanti saya akan baca dan cuba kongsi jawapan .. terima kasih ..

Untuk blog dari platform pula akan saya cari dan jika tiada saya akan buat sendiri untuk sahabat2 semua … sekian …

Just want to say your article is as astonishing. The
clarity on your publish is just spectacular and
that i can suppose you’re a professional in this subject. Well together with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks one million and please continue the rewarding work.

My brother suggested I may like this web site. He was once totally right.
This publish truly made my day. You can not believe simply how so much time I had spent for this info!
Thank you!

Hey there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me.

Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking
back often!

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
You obviously know what youre talking about, why
throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could
be giving us something informative to read?

GuruCyber says:

Nanti kita cari video baru.. hehe

shah says:

alamak..video dah kene delete la bro…pljaran sya tergantung suda x_x. mcmana nk tau cotain tutorial chapter5 nih??tqtq

GuruCyber says:

Tempoh tu saya tak boleh nak kata jugak … bergantung pada google … cuba tengok blog ni .. kan semua dalam BM .. tapi adsense tetap keluar..

cgkh says:

salam saya dah letak iklan adsense di blog tapi x keluar2 , blog saya guna BM, brp tempoh masa nak keluar iklan tu…tq

GuruCyber says:

Betul tu .. Blog bahasa inggeris adalah pilihan pertama google … namun blog bahasa malaysia/melayu juga tetap boleh beradsense … bezanya cuma harga klik setiap iklan …

Iklan yang keluar bergantung kepada advertiser sebenarnya … kalau dengan google ia dikenali sebagi google adword : boleh tengok link ni https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=adwords&hl=en_MY&ltmpl=adwords&passive=true&ifr=false&alwf=true&continue=https://adwords.google.com/um/gaiaauth?apt%3DNone%26ugl%3Dtrue&sourceid=awo&subid=my-en_gb-ha-bk

Kat sini la advertiser melaraskan iklan mereka dari segi berapa dia nak bayar atas satu klik … target visitor mereka dari negara mana , umur visitor lingkungan berapa ..dan banyak lagi … saya sendir ada pengalaman menggunakan adword untuk mengiklankan produk dan ternyata untuk market malaysia jualan akan meningkat dengan mendadak dan trafik ke page jualan juga meningkat …. jualan boleh meningkat hingga 400% dari biasa..

kita pemain adsense ni pula di kenali sebagi publisher .. kita publish jer iklan mereka .. kalau ada orang klik dia akan bayar kita … so sebenarnya tak ada masalah blog bahasa apapun … tapi KEUTAMAAN adalah BLOG BAHASA INGGERIS …

SobriMansor says:

Setau saya, blog yang berbahasa inggeris sesuai untuk letak iklan adsense nih. Tapi kalau blog yang menggunakan bahasa2 lain yang tiada dalam term n condition yang google accept, akan keluar iklan layaran masyarakat by google. So memang tak boleh jana income la kat situ…..tak tau la kalau sekarang nih google dah accept bahasa malaysia dalam syarat2 diorang…

sekadar berkongsi……

GuruCyber says:

Ok … masukkan jer balik …

gabanMorka says:

edit2 terhilang lak…cis.tak perasan