«

»

Feb 17

[ Chapter 1 ] Panduan Google Adsense Malaysia

Salam Sejahtera buat semua … :-D ..

Bila sebut jer pasal Google Adsense , semestinya kita akan jumpa pelbagai orang dengan pelbagai reaksi …

ada yang teruja
ada yang gembira
ada yang sedih
ada yang mencari-cari
ada yang melompat keriangan
ada yang berkerut dahi
ada yang senyum sampai telinga
ada yang buat tak kisah ….
dan macam2 lagi….

Ok , disebabkan ada macam – macam ragam ini lah membuatkan aku rasa nak kongsi tentang adsense ni … bagi yang expert kalau nak baca bacalah tak nak pun tak per…

aku akan kongsi apa dia adsense ni dari 0 – pandai he he .. sebab aku dulu bermula dari kosong dan aku tau perasaan mereka yang bermula dari 0 nih …

so , habis Chapter 1 tentang adsense .. bersambung ke chapter 2 … kalau rasa nak tau apa dia adsense dan kehebatannya bolehlah datang jenguk-jenguk lagi blog ni .. he he…

Kat bawah ni aku kongsi skit contoh income yang aku terima dengan adsense ni … nak bagi semangat sket ..

Panduan google adsense

GuruCyber says:

Kita sama sama kongsi ilmu yer.. saya pun tengah belajar lagi pasal adsense ni…

Hardy says:

tengah nak mencuba google adsense setelah frust dgn nuffnang haha….tq bro sbb buat tutorial adsense ni…nice

infohamba says:

kalau menurut pengalaman sy lebih banyak pengunjung lebih bagus…apa lagi kl pengunjungnnya berasal dari negara -negara premium GA seperti USA, Canada dan lainnya…….

GuruCyber says:

ok .. terima kasih

hatikubaik says:

nk blaja gak adsense neh …baru folo blog abg ari ,,,hrp beri tunjuk ajar…:)

GuruCyber says:

Yup .. untuk AFC mmg berdasarkan keyword dalam blog tu .. Blog BM tak jadi masalah sebab adword juga ditawarkan alam BM … Untuk tutorial blogspot ..InsyaAllah nanti saya buatkan yer… skrg tak berapa sempat masa lagi….

dinsblog.com says:

saya vote for adsense…klau dgn adsense trafik rendahi boleh dpt earning yg tinggi.

GuruCyber says:

Yup.. bior berblogging sambil jana income … bukan mengabiskan income..

Juan says:

walawei, ni yang semangat ni nak berblogging

GuruCyber says:

He he ..ok la tu .. approved jugak … so , dah jana income lom ?

Al-LFn says:

Aku try dkt 30x baru kna approved google adsense..ahahaha

admin says:

He he .. adsense lebih efektif kat blog English …. income pun besar …. Follow kalau nak tahu lebih lanjut … he he

dea says:

eit..sy tak nampak ada Adsense pun kat sini…

admin says:

itu pun tak banyak mana tu.. ada yg lagi banyak… nanti saya tunjuk SS tu ..

keyyah says:

uik manyaknya dapat duet…mcm best ja tgk g. adsense ni

+fobia+ says:

banyak nyaa.

admin says:

Antara Nufnang dengan Adsense memang berbeza… nak cerita mybe 3 hari 3 malam pun tak abis .. terpulang kepada blogger nak yang mana ..

Saya lebih kepada Adsense berbanding Nufnang …. bayaran pun dibuat dalam USD .. tu yang best … market W Wide …

Nice article brother

abu luqman says:

singgah sini jap

TiMMie says:

mana lg best, Google Adsense ke Nuffnang? sbb klu nk jd exclusive member nuffnang xleh support Google adsense.. :(