«

»

Feb 13

Chapter 1 – Jana Pendapatan Sampingan Diinternet Cara Simple

Salam sejahtera buat semua,

Seperti yang saya janjikan dalam post sebelum ini < disini > tentang bagaimana untuk jana pendapatan sampinganJana Pendapatan Sampingan USD200 Dengan Teknik Simple Cara GuruCyber. Read more ... » cara simple diinternet .. post kali ini akan saya kongsi kepada semua sahabat gurucyber apa yang harus dilakukan step by step..

Pertama , saya yakin semua sahabat sudah mendaftar disini untuk mulakan proses menjana income cara simple ini kan ?.. kalau belum sila daftar dulu , ia percuma sahaja … lagi satu saya akan tunjukkan bagaimana kita boleh jana income simple dari sana ..

Alrite ! .. duduk molek-molek .. stanby kopi segelas kat tepi lappy tu dan kita mulakan sekarang !

cara jana income sampingan
Pertama log in ke akaun murahnya.my masing-masing … dan perhatikan setiap menu yang disediakan .. ok .. bagi pengguna baru ( baru daftar ) sahabat semua pasti akan bertemu dengan satu menu yang bertulis “mula menjula” dengan warna hijau .. betul tak ?.. ok disitulah kunci untuk penjanaan income kita sekarang …

Kedua , setelah sahabat semua dah jumpa menu mula menjual , kini timbul pula persoalan .. apa yang nak dijual ?.. macamaner caranya ?… he he .. rileks , jangan tergopoh gapah nak menjual … kenapa ?.. sebabnya adalah kita perlu membuat kajian pasaran dulu sebelum mula menjual disana .. tujuan kita buat kajian pasaran ini adalah untuk memastikan barang jualan kita tidak berhabuk disana .. atau makin lama makin berlumut .. hehe faham tak maksud saya ?… maksudnya orang laian tiap2 hari ada sale .. barang2 kita tetap disitu sampai sudah tak ada sale..

Ok , kajian pasaran yang perlu kita lakukan yang pertama tak perlu keluar jauh .. caranya amat simple … scroll web murahnya tersebut sampai ke bawah .. dan lihat kotak warna hijau terang sebelah kanan anda .. apa yang dapat dilihat ?.. ya .. disitu adalah permintaan seller/buyer di murahnya .. so , tak perlu berlengah lagi .. baca setiap permintaan disitu dan cuba perhatikan servis apa yang paling banyak diminta disitu … Yup ! itulah produk terhangat yang akan kita cari dan jual dimurahnya …

Kajian pasaran kedua yang boleh dibuat adalah dengan melihat servis yang ditawarkan oleh seller dalam murahnya … caranya adalah dengan memasukkan sesuatu keyword di bahagian search dan klik search … setelah itu klik menu populariti … disitu kita dapat melihat ada sesetangah seller yang telah menjual puluhan produk mereka… yup.. itu salah satu produk yang akan kita jual juga…

kajian pasaran yang ketiga pula adalah kita boleh mengenalpasti apakah produk yang hangat melalui komen yang diberikan terhadap sesuatu produk yang telah dijual atau komen buyer terhadap produk yang mereka beli… caranya ialah dengan cari seller yang produknya telah terjual dengan kuantiti yang banyak dan lihat komen dari buyer… pastikan banyak yang komen positif … kalau ada komen negatis 1-2 tu biasalah manusia .. Yup.. itu adalah produk yang kita akan jual..

Ok.. rasanya panjang dah post kali ini … lepas ni kita akan kenalpasti pula bagaimana ntuk dapatkan produk hangat untuk dijual..

jumpa lagi dipost akan datang ..

sekian..