Category Archive: Ilmu Komputer

Aug 25

Cara Install PAPAGO! X5 For Android (Malaysia Version)

Salam sejahtera buat semua… hari ni Saya nak kongsi dengan anda semua cara nak install PAPAGO! X5 For Android (Malaysia Version) secara PERCUMA… yup.. percuma khas untuk pengguna android.. lepas ni mudah ni pegi mana-mana dalam malaysia atau singapore … tak sesat lagi dah … Ok , step permulaan anda kena download dulu 2 file …

Continue reading »

Jul 28

Autoresponder tanpa bayaran bulanan atau tahunan

Salam ramadhan buat semua… Bertemu lagi dalam ruangan bijak ict kelolaan mangurucyber atau ringkasnya mGc… hehe , gurau dipagi sabtu nan indah.. jangan marah yer.. Ok , balik pada tajuk.. bila sebut autoresponder saya 99.9% yakin ramai yang mengenalinya … namun saya juga terfikir masih ada 0.01% rakan dan sahabat kita yang tak tau apa …

Continue reading »

Mar 16

Penulis jemputan untuk meng"update" blog ?

Salam sejahtera buat semua sahabat gurucyber.. Topik diatas ??? adakah relevan kita mengupah seseorang menulis dalam blog kita ? atau menjemput seseorang mencoretkan sesuatu dalam blog peribadi kita ? .. Saya ada terfikir dan benda ni dah lama sebenarnya..kadangkala bila tiada idea tentang apa yang hendak dikongsi rasa nak jual je blog ni dan berjenti …

Continue reading »

» Newer posts