«

»

Oct 18

Cara Mudah Buat Blog – 1

Bila sebut blog ramai akan keliru … apa beza blog dengan web site ?
Pandangan peribadi aku , memang ada perbezaan antara keduanya . Antara yang aku mampu senaraikan disini ialah  :

1.Web berbentuk statik manakala blog adalah dinamik
– Maksudnyer web biasanya dihasilkan dengan content yang tidak diubah dalam jangka masa yang lama berbanding blog yang akan sentiasa diupdate oleh admin blog tersebut .

2.Web kurang interaktif berbanding blog .
– Buktinya amat mudah , jarang pengendali laman web menyediakan ruang untuk interaksi antara admin dengan pengunjung web , jika ada pun ruangan contact yang memerlukan pengunjung menghantar email dan sebagainya untuk berinteraksi dengan admin berbanding blog yang mana pengunjung boleh meninggalkan komen terhadap post yang dibuat admin dan pengunjung lain juga boleh menjawab komen dari pengunjung pertama tadi..

3.Web formal , imej korporat , gedung jualan dsb manakala blog catatan peribadi .
Kebiasaannya web digunakan oleh jabatan kerajaan atau swasta untuk menunjukkan imej korporat mereka selain menyampaikan maklumat disitu . Terdapat juga web yang mempromosi produk atau perkhidmatan mereka .. Blog juga sebenarnya tidak ketinggalan untuk mempromosi produk dan perkhidmatan tetapi ramai yang menggunakan blog sebagai pengganti buku catatan harian mereka dengan mencatat aktiviti harian atau berkongsi hobi secara online..


Ok itu lebih kurang beza blog dengan laman web statik … banyak la pula melalut pasal beza web dengan blog ni .. :-)
kembali kepada topik … aku nak kongsi pasal bagaimana nak buat blog paling mudah ..

Bersambung ke post akan datang …

UtiviseHesy says:

cheap ugg boots the black muzzle of which is pressed tightly against Mr ugg boots

Gureruinnandy says:

doudoune moncler jDgz rWi abercrombie pas cher bOrk aFn air jordan pas cher aDeo nCo
http://www.fccodoudounepascher.info

Liaiffeld says:

doudoune moncler jQvo lXf abercrombie pas cher hUur gNl louis vuitton vAjq rKs http://www.fzzaabercromfitchpascher.info

Gureruinnandy says:

piumini moncler qHld kXg hogan zJhe nOrWd borse louis vuitton
http://www.mrzo.info

ZettyFintysef says:

doudoune moncler pas cher wgka4h beats by dre pas cher abxf7

http://www.achaterdoudounesmagasin.info

Sypefehisse says:

ftywh regfe moncler fluxm roohes Cara Mudah Buat Blog – 1 avkpqan polo ralph lauren pas cher aqaxxjy oxgvp http://www.jpzmonclairsonlines.com/ xkllwwqm ?????? ??? seztkfrg

Homepage says:

… [Trackback]…

[…] Read More Infos here: gurucyber.net/cara-mudah-buat-blog-1.html […]…

zaza says:

hai cikgu..cikgu2 zaman sekarang advance kan…

mcm2 boleh buat…

anyway saya pun bakal cikgu. :)

ihihih

Eda says:

Sitenizdeki yaz?lar? okudum, çok be?endim. Merakla okumaya devam edece?im

There are certainly loads of details like that to take into consideration. That is a nice level to deliver up. I provide the ideas above as basic inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where a very powerful thing shall be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, but I’m certain that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys feel the impact of only a second’s pleasure, for the rest of their lives.

Concetta Wojner says:

Most of the blogs online are pretty much the same but i honestly enjoyed what i read. Grats !