«

»

Jan 14

Blog GuruCyber Di Serang Trojan !

Salam sejahtera buat semua sahabat gurucyber.net .. Agak lama blog ni tak di update .. maaf la buat semua sahabat yer..Sebenarnya saya sedang berusaha mencari dimana trojan yang menyerang blog ini sedang menyorok..

Jika sahabat semua perasan .. setiap kali browse blog ini dari browser blog ini akan di redirect ke web lain .. biasanya ke web amazon atau youtube .. pening juga rasanya tapi tak per saya tetap kena berusaha untuk mentelesaikan masalah tersebut ..

Masalah ini muncul sejak minggu lepas lagi dan hingga sekarang saya masih belum menjumpai dimana masalah tersebut bermula..

Theme Gurucyber terpaksa ditukar buat sementara waktu untuk saya mengesan mybe ada script yang tidak dikehendaki telak diinject dalam theme tersebut..

Ermm.. mana-mana sahabat yang pakar mybe dapat memberikan saya cara untuk menyelesaikan masalah ini.. mybe ada yang pernah kena keadaan ini dan sebagainya..

Saya telah memeriksa file index.php , funntion.php , htascess , foofter.php ,,, dsb.. namun masih belum ketemu daengan trojan tersebut..