«

»

Apr 11

Blog Convert Ke Duit .. boleh ker ??

Salam sejahtera buat semua sahabat setia GuruCyber yang di sayangi …

Ok hari ni tak mau tulis panjang-panjang .. nak cerita sikit je pasal topik kat atas tu … Persoalannya boleh ker ?

Jika ada orang tanya saya macam tu , dengan keyakinan 110% saya akan jawab YA , BOleh !! … Buktinya .. saya sendiri telah menjana banyak duit dari blog ini sahaja ….walaupun masih belum sampai tahap jadi jutawan namun sekurang-kurangnya lepas la nak bawak anak2 pegi makan2 ikan bakar kat ana ikan bakar tanjung lumpur kuantan tu… he he ..

Ok , bercakap pasal nak convert dari blog ke duit ni banyak cara sebenarnya … blog gurucyber ni sendiri sumber duit tu yang utama datang dari iklan PPC … iaitu adsense … selain ada buat sedkit jualan barang dan sedikit affiliate …

saya akan menulis lebih lanjut bagaimana nak jadikan blog kita ni sebagai sumber duit dengan menghuraikan satu persatu di post akan datang .. jika sebelum ni saya lebih tumpukan kepada pendapatan dari adsense .. mybe lepas ni untuk affiliate pulak…

sekarang ni tengah bersiap2 barang nak pegi kursus berakit .. he he outdoor lagi… sambil2 tu semat lagi aip sikit post untuk sahabat semua..

Oh ya , sebelum terlupa … saya ada nak offer satu barang baik untuk sahabat semua … memandangkan ia adalah satu item yang amat penting untuk kesihatan kita semua .. maka saya offer untuk sahabat cyber saya sahaja … saya offer satu set lengkap penapis air bio aura .. keluaran hi-o marketing dengan harga yang memang tak leh jumpa kat mana-mana rasanya .. harga ni khas untuk sahabat cyber saya sahaja .. saya offer RM700.00 sahaja untuk satu set lengkap… syyyyhhhh……jangan kasi tau orang lain tau ..  harga asal dia adalah RM2080.00 .. jangan tanya saya macamaner saya boleh jual murah … Tapi ini bukan tiruan macam telor ayam cina yer .. ni 100% Original… siap dengan waranty card lagi jaminan 1 tahun untuk set tersebut … nak tau lanjut boleh la google set bio aura .. apa kelebihan dia..

Ni la gambar dia lebih kurang ..

ok sesapa yang berkenan tu tu boleh la isi borang pertanyaan yang saya sediakan tu … nak jadi agen pun boleh .. harga agen boleh nego lagi kot… Nak wat hadiah amatla sesuai terutama untuk ibu bapa tersayang …

Air kita sekarang ni banyak pencemaran .. so sama-sama kita jaga minuman kita agar terus sihat sepanjang masa.. InsyaAllah…

Chewah .. panjang lebar pulak pasal bio aura ni ea… ok la yer .. sampai sini dulu .. sekian…

Yup, saya dah cuba teknik yg gurucyber berikan & memang berkesan. 3 hari saja Google dah lulus acc adsence saya. TQ Gurucyber atas tips yg sungguh berguna.

GuruCyber says:

Dah cuba cara yang saya terangkan ker … ramai sahabat kita yang lulus dalam 3 hari jer … cuba lagi yer..

zures says:

dah berapa kali apply adsens tp tak berjaya….penyudahnyer nuffnang jgk…okla drpd xdekan..

GuruCyber says:

w,salam…

Dua-dua tu adalah istilah… ada orang suka guna autoblog dan ada orang suka guna autopilot … namun autoblog tu menjurus kepada blog yang boleh generate sendiri post dalam blog tu .. kita boleh setting nak post setiap berepa jam , berapa hari barapa bulan or berapa tahun… but masa sekarang Google tak berapa gemar dengan blog yang guna tool autoblog..

Untuk autopilot pulak , bagi saya tafsirannya lebih luas… apa sahaja yang boleh bergerak sendiri selepa melalui beberapa setting boleh dianggap autopilot .. contoh untuk adsense player … AFC kia boleh setting blog autoblog and blog akan ada post baru seperti yang kita setting … blog akan naik ranking dan trafik makin bertambah … bila ada klik untuk ads kita terima income… Tapi jika orang main AFD .. mana ada blog untuk buat autoblog .. tapi masih boleh hasilkan income secara autopilot …. dengan promosi yang dijalankan .. ( cara itu akan saya terangkan di post akan datang )…

So , tentang income yang dapat pulak… Teknik Blackhat … saya nak tanya balik .. dari mana dapat istilah tu ? apa dia sebenarnya taknik blackhat ? Adakah orang yang mencanangkan bahawa teknik ni haram benar2 bebas dari teknik tersebut… he he , saya bagi analogi mudah jer… kita kutuk orang dok main teknik blackhat mengatakan pendapatannya haram … dalam masa yang sama kita gunakan windows cetak rompak … haram tak ? … so tentang teknik tu saya tak nak cerita panjang sangat .. lebih baik tanya pada yang pakar , disebabkan ia melibatkan hukum hakam … halal dan haram…. ..

Tapi ingatla …NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA … yang Haram Tetap HAram dan sebaliknya … sekian .

wan says:

salam.
saya ada beberapa soalan nak ditanyakan kepada saudara.
apakah blog autoblog dan autopilot?adakah ia tergolong dalam teknik blackhat?bagaimana denagn pendapatan hasil dari blog tersebut?
mohon jawapan.

GuruCyber says:

Bukan sahaja best … sekurang-kurangnya ada income tambahan .. lagi best kalau autopilot …

GuruCyber says:

Buat rakit nak menyusuri sungai pahang nan indah .. nak joint boleh jer …

GuruCyber says:

Harga sahabat gurucyber jer ni … nak boleg la order satu wat sparepart … atau buat hadiah atau jual semula…

puanbee says:

waa murah nih mana dapat ? kwan kiter jual kat kiter harga asal tau..

nurmisnan says:

hehehe… syyyyyyy!! cute tuh
anyways memang murah tetapi
di rumah dah ada tapis air lah bro GC

wahhhh… buat berakit ker?? boleh join sekali ker?

Haz says:

wah,best la klu blog blh dpt duit..
saya punya blog ni blum smpi tahap lgi..
hehe

Iklil says:

Hehe..
mnarik2.. xsaar nk tgu entri strusnya..

bt mase skg..sy pn dh bukak kdai on9.. juz tlong org jual brg..
sy tlog prg tu jual.. dia pn tlong sy.. dan sy plak tlong org yg nk dptkn brangang tu.
.. InsyaAllah..jika ada rzeki.. dpt ckit sbanyak.

terjah http://pmcorner-sufi.blogspot.com/ ^_^

GuruCyber says:

Biasa la bro… cari makan …hu hu

dinsblog says:

sempat pulak promote hai-o yer..

GuruCyber says:

ha ha .. ngantok ubat di tidor jer…

muse says:

hmmmm blog untuk duit mmg boleh terpulang pada diri masing2 ler

pewangi says:

next nak komen sikit boleh?..ari ni ngantuk awal.. he..

GuruCyber says:

Kena buang perkataan takut tu … tak cuba tak tau… apa2 masalah bleh tanya kat sini … apa boleh saya bantu insyaAllah saya bantu setakat saya mampu..

GuruCyber says:

he he .. itu rahsia pembaca blog ni jer… orang tak baca mana tau … strategi , strategi ….

pegagatonik says:

teringin nk try adsense.. tp tkut tk lps lak kn.. tkut tk ckup syarat.. hehehe

burnkelana says:

hehehe.. kelakarlah ayat “syyyyhhhh……jangan kasi tau orang lain tau” tapi post kat blog.. kehkehkeh..