«

»

Jan 10

[Bidtraffic.com] Adsense alternatif-Panduan Mudah Memulakan Bidtraffic

Bila sebut adsense alternatif sudah tentunya satu program yang lebih hebat dari itu … aku fikir korang semua dah tau apa dia adsense program kan ? kalau yang agak kabur tu bolehlah Google skit ” apa itu Google Adsense ” .. InsyaAllah akan jumpa apa jawapannya ..

Hari ni aku nak kongsi dengan korang satu Program yang mirip dengan Google adsense . seperti mana yang kita semua tahu , Google amat sukar untuk luluskan akaun adsense baru … so bagi mereka yang masih menunggu untuk dapat approvel dari google baiklah intai2 peluang dengan bidtraffic ni .

Bidtraffic.com

Pada pendapat aku program dia memang hebt dan boleh menandingi program google adsense . Aku akan beri seikit guide kalau ada antara kita disini yang minat nak cuba . Sekali lagi aku ulang Bidtraffic tidak la secerewet adsense , walaupun program nampak macam lebih kurang sama . Bidtraffic tidak akan ban akaun kita sesuka hati macam adsense . kalau main adsense kita sentiasa dalam debaran untuk log in akaun .. ye lah mau tak berdebar .. total earning dah Usd200  … log in jer akaun tup tup dah dapat notis ‘account disable ‘ .. hu hu menangis tak berlagu le jawabnyer.. Tapi dalam bidtraffic tidak ada debaran lagi ..

Ok bagi siapa yang nak try boleh pegi terus ke web dia ni >  klik sini   bidtraffic.com .

Step 1

1. Mula-mula pilih publishers sign up ..
2.Masukkan semua maklumat yang dikehendaki disitu terutama yang bertanda * tu ..
3. Bahagian ini : USA TaxID/SSN:  taipkan  ‘ none ‘
4.web site Url kosongkan pun ok ..

Selesai …

Step 2

1. Setelah permohonan anda diterima ( tak sampai 10 minit jer ) anda boleh terus bermula.
2. Log In masuk … lihat la paparan dalam tu …
3. Baca rule dia .. ( tak baca pon tak per ) tick terima ler…
4. download apa yg dia suruh download tu ( simpan elok2 ) , benda ni akan digunakan bila nak keluarkan duit nanti .
5. Upgade akaun anda kepada VIP ( Percuma ) cara dia :
Tengok menu sebelah kiri > support > Tickets ..
Copy ayat kat bawah ni :

Hi Support,
I have just signed up and would appreciate if you could upgrade my Feed Version.
I have a plan to build my website base on low competitive keyword that can easily rank well in Search Engine Google. This way I will generate targeted traffic to my website thus expose your ads to my visitors.
Would appreciate if you could upgrade the Feed Version and looking forward to hear from you soon.
Best Regards,
/Your_Name
 
 

Sent email kepada support … dalam tak sampai 24 jam dia orang akan  ugrade akaun kita tu kepada VIP .

Step 3

Sekarang tiba la masa untuk mula menjana income  ..

1. Dibahagian Tool box kita boleh pilih macam adsense juga .. nak main AFC or AFD he he
2. kalau koang ada web/blog sendir boleh lah gunakan JavaScript Feed untuk paparkan iklan macam AFC … teks sahaja.. kalau nak keluar gambar boleh pilih gFeed 2.0 (Graphics Feed) … Konsepnya sama dengan adsense .. pastkan Code dan ads akan automatik ..
3.Bagi mereka yang tiada laman web / blog bolehla pilih TDS … ia mirip Adsense For Domain … tak perla laman web .. caranya klik Tematic TDS … pilih apa yang terdapat disitu dan promote link yang diberi … itu sahaja..

Sekian dahulu .. sesiapa yang nak kongsi sesuatu bolehlah post dibahagian komen dibawah … semoga kita dapat berkongsi ilmu berguna .. Terima Kasih .

Not found.
joe says:

dia minta nombor icq.
mana nak dapatkan nombor icq tu,bro?thanks.

nang.it86 says:

info berguna..leh try ni.. :D

laici says:

tq for the info.. nak cuba lah kat web yg dah kena blog ngan adsense.. huhu

ked :) says:

sir ,tak reti laa step ke 3 tu .tak paham .minta tolong ajarkan boleh?
email me at qila_dhira@yahoo.com .thank you very much :) hehe

GuruCyber says:

Yup.. cash out guna paypal.. min Usd50.00

GuruCyber says:

banyak PPC programe nih… kena pandai cari ler yang mana terbaik..
adsense boleh cash out kat bank tempatan melalui Western Union
Bidtrafic guna paypal.

Love says:

Terima kasih bro atas sharing peluang ini,ingatkan bidvertiser atau chitika aje rupanya ini pun boleh dicuba,bayaran atau cashout guna paypal ke?
LoveHijau: Kawalan Biologi Alternatif Cegah Pencemaran

mimi says:

kalau tak silap mimi bidtraffic nie sama macam adsense…..
lebih kurang macam chitika ,bidvertiser,adbrite…….kalau salah tolong betulkan…

mimi says:

Salam…..
maaf ganggu disini…..
kalau ada kelapangan sidilah kiranya YM saya atau e-mail saya di
shukrinorton@gmail.com

Saya ingin minta bantuan saudara….

yang berharap..
Shukrinorton

GuruCyber says:

jawapan ..

1.Bidtraffic ni alternatif bagi adsense … sapa nak wat adsense pun boleh , bidtraffic pon boleh.
2.saya tak faham soalan ni …

wan chong says:

salam, saya ada beberapa soalan kpd encik
1-kalau guna bidtraffic xguna la a\google adsense?
2-bila nak pergi bank

Asraf says:

agak menarik.. leh try ni…

GuruCyber says:

owh .. bahagian TAX tu tulis NONE jer..

Tell Me Why says:

Bro, thanks bg info..
saya cuma nak tau cara isi USA TaxID/SSN..

I loved your blog article. Will read on…

Alfredo Dice says:

great post, will be sharing it soon

qirara says:

boleh deh aku cuba dulu join bidtraffik, makasi

Just wanted to give you a shout from the valley of the sun, great information. Much appreciated.

Lazaro Depeyster says:

I don’t normally comment on blogs.. But nice post! I just bookmarked your site

GuruCyber says:

sangkut kat mana bro… Bidtraffic ni mudah sangat nak apply …

franky says:

aku dah cuba apply tapi xlepas la. ada tips tak camne nak bagi lepas. :)