«

»

Oct 18

Adsense – Musim Ban Kembali

Salam sejahtera buat semua…

"akaun adsense kena ban"

Musim Ban Kembali….Hari ini dapat lagi berita rakan-rakan yang kena ban atau kena disable akaun adsense masing -masing … sedih juga bile dengar.. ada yang earning terkumpul sudah melebihi $200.00 tinggal nak cashout hujung bulan ini..

Namun , perjuangan perlu diteruskan .. jangan mengenal erti putus asa dalam adsense ..kerana , hanya mereka yang bersemangat waja sahaja akan berjaya dalam adsense . chewah .. ayat motivasi pulak..

Sebenarnya ,istilah ban dalam adsense ni adalah istilah biasa .. dah tidak semestinya mereka yang mengamalkan cara salah/black hat sahaja akan di ban oleh google .. mereka yang mengamalkan 100% cara betul/white hat pun pernah di ban oleh google .. Alasan yang diberikan oleh google adalah alasan yang sangat famous iaitu ada fraud cliks atau invalid activity … penjelasan lanjut akandiberikan sekiranya kita reply email tersebut.. jika tidak itu sahaja lah notis terakhir buat kita ..

Jadi untuk menjadi adsens eplayer yang berjaya.. jangan putus harapan terus lakukan dengan semangat baru.. biasalah untuk berjaya dengan cemerlang bukan mudah .. ia memerlukan sebuah pengorbanan yang tinggi nilainya ..

Setelah kami selidiki , antara punca ban oleh google adalah seperti :

*Klik sendiri
*mewujudkan komuniti klik antara adsense player
*membayar seseorang/komuniti untuk klik iklan adsense
*membeli trafik ( ada sesetengah traffik ini tidak safe adsense .. yg safe ok tak jadi masalah )
*menciplak artikel bulat2 dari blog/web lain
*iklan yang dimasukkan dalam blog melanggar TOS.. ( contoh : warna ads sama dengan post .. sgt mengelirukan visitor dsb)
*mengiklankan url dilaman porno,gambling dan sebagainya untuk mendapatkan backlink
*post terlalu banyak bagi blog yang masih hingusan.. ( cth blog baru seminggu dah ada 300 post )
* Dan lain lain…

Sebenarnya jika nak disenaraikan semua adalah terlalu banyak…  dan paling ditakuti adalah situasi ini ..Niat mereka adalah baik .. tapi telah menghancurkan kita …

Sekian dulu.. bersambung di post akan datang …