«

»

Mar 10

Adakah ini satu penipuan oleh Blogger terkenal !

Salam sejahtera buat semua sahabat gurucyber yang disayangi… :-) ..

Cuba perhatikan gambar dibawah .. ada suatu yang saya fikir agak hebat pada gambar tersebut  … Saya fikir setiap blogger didunia mengimpikan perkara tersebut .. perhatikan betul2 betul .. apa yang anda dapat lihat …

Amacam , ada nampak apa yang terhebat disitu ? …

v

v

v

v

v

v

Ok tengok gambar bawah ni pulak.. perhatikan dalam bulatan merah tu …

WOW ! hebat … blog ni ada 110k readers ..  camaner kita nak dapat camtu yer…  hu hu … yang jadi kemusykilan saya adalah figure itu …saya adalah peminat setia bog ini dan telah mengikuti blog ini hampir 2 tahun … agak lama jugak ler .. walaupun agak kurang skit English tapi tetap follow pasal banyak info baru dihidangkan di situ ..

Saya kurang mahir bekenaan dengan feedburner ni.. mybe ada antara sahabat gurucyber yang mahir … mengapa saya kata begitu … sebab nya saya telah copy figure itu .. rupanya ia dalam bentuk gambar dalam format .gif …yang kedua .. figure itu tidak berubah2 sejak setahun dulu… tetap 110k readers … takkanlah dalam masa setahun tiada penambahan.. ??? ????

so ,satu pertanyaan  pada yang mahir .. adakah mmg feedburner akan bagi gambar untuk kita tunjuk jumlah readers tu .. or gambar tu rekaan sahaja untuk nampak gempak dan tarik minat orang follow blog tuh …

Agak2 sapa boleh jawab ???? …

kalau betul mmg feedburner yang hantar gambar tu ok lah … tapi kalau ia rekaan mamat tu .. memang tak beretika la penipuan itu …

Jadi .. otai2 tolong le bagi pandangan anda …

Ini blog tersebut : < Klik sini >

xaturen says:

erm.. tak faham sangat bab cam ni..

[…] tertarik dengan entry dari GuruCyber bertajuk Adakah ini satu penipuan oleh Blogger terkenal! yang mengesyaki sebuah blog terkenal, Digital Inspiration menipu dari aspek bilangan RSS […]

GuruCyber says:

kalau Kreatif bagus… tapi kalau tipu …

namialus67 says:

Benda-benda macamni terpulang kepada ke kreatifan masing-masing.Kalau kita kreatif macam2 kita boleh buat…

APAN says:

gif je ke? yg die punye je ke? or yg org lain seklai ni?
huhu…

ariey says:

aku rasa betul ni bkn tipu..aku dah check alexa ranking dia 1883 bkn sng nk dpt alexa rank mcm ni

boleh check http://www.alexa.com/siteinfo/labnol.org#

xaturen says:

tipu le selagi diorang larat.. he. he..

Yanti says:

Memang banyak penipuan zaman it ini..

GuruCyber says:

Welcome panglima… Berguru di Gelanggang mana ?.. :-0

Panglima7 says:

Salam tuan. Kunjungan hormat dari hamba Panglima7. Panglima follow sekali.

terpulanglah ape yg dia nk buat.. rasanya org x pndang sgt kot feedburner tu utk follow. kita tg0k kualiti blog dia sbnrnya. :)

Konsert Maher Zain 24hb feb lepas memang saya tak dapat lupakan. Dapat jumpa Maher Zain secara live! :)

belog die mmg best kut..tehee..bersangka baik je..sng:D

assyafieq says:

waspadalah….berpikir dahulu sebelum bertindak jangan bertindak dulu baru berpikir…

GuruCyber says:

Yup.. bukan senang nak tarik visitor supaya melekat kat blog kita ..

norfa hannah says:

wahhh, bestnya.
visitor den nak cecah 100 pun termengah-mengah..

GuruCyber says:

He he .. mmg tak musykil … cuma ragu ragu.. jangan marah ea .. gurau jerk…

GuruCyber says:

Yes.. otai dah keluar … terima kasih … edisi siasat sedang berlaku … Rie , terima kasih link back artikel tuh .. :-)

GuruCyber says:

Terima kasih .. perkongsian .. yang peliknya mybe dia limitkan readers kot .. 110k .. dah setahun dah camtu..

Bagi kjass selain ingat Allah Maha Mengetahui kita blogger2 ni kejujuran mesti di dahulukan ianya amat penting…

Rie says:

salam gurucyber
mmg betul 110k tu, boleh try tgok entry ni:
http://riezarchry.com/home/website/caratahubilsubscriber/

DaHLia says:

takda hal lah!
macam2 memang boleh dilakukan orang sekarang ni..
tapi kalo takat reader feedburner, orang xkisah pun rasanya..
lagipun 100000 untuk blog berinformasi dan english blog memang mudah attract reader, so tak perlu nak musykil pun :D
even dia letak dalam format Gif pun, itu hak dia ..

ckynwan says:

kalau nak tahu betul ke x, try la pakai feedburner letak kat blog snirik tgk berubah ke x hehe

GreenLava says:

Feedburner memang papar count dalam bentuk gambar, bukan text. Kalau nak check validity tengok saja URL gambar tersebut. Kalau yang mamat nih URLnya ialah
http://feedproxy.google.com/~fc/labnol
sahla tu bukan yang tipu punya.
Alexa rank pun bawah 2000, kira munasabah la tu…

GuruCyber says:

Jom kita bongkar bersama…

akakcomey says:

Ramainya reader dia.

Freaky says:

erm betol gak sbb x bertambah. mungkin die syok sendiri kot 110k reader tu

GuruCyber says:

yup betul…

aisha says:

emm…kene carik bijak pandai IT tuk selongkar ni..